Cookkai | Route | Menu | Impressie | Recepten | Contact |

Recepten.

Tom Yam Koeng (hete en zure garnalensoep)

Kan ook met kip natuurlijk, of groente alleen.

IngrediŽnten:

400 gr middelgrote garnalen
3 stengels citroengras
2 teentjes knoflook
2 theelepels gehakte koriander-wortels
15 mm verse Kha gember aan een stuk
2 verse rode pepers
4 kleine verse groene pepers
4 Kaffir-lime bladeren
75 ml (1/3 kopje) plantaardige olie
25 ml (2 eetlepels) vissaus
25 ml( 2 eetlepels) limesap
verse koriander bladeren

Bereiding:

Pel de garnalen, maar laat de staart zitten.

Snijd het citroengras in stukken van ongeveer 25 ml en plet ze voorzichtig met het heft van een mes. 

Doe de knoflook, koriander wortel en peperkorrels in een vijzel en stamp totdat het een zachte gladde massa is. snijd de gember in plakjes, snijd de pepers in erg dunne ringetjes en scheur de lime-bladeren in stukjes. 

Verwarm de olie in een steelpan. Voeg dan 1,5 liter water toe en breng het aan de kook. 

Roer de kruidenmassa er door heen en voeg dan het citroengras, de gember, lime-bladeren en garnalen toe. 

Breng het weer aan de kook en laat het ongeveer drie minuten koken, voeg dan de vissaus, lime-sap en pepers toe. 

Roer het geheel goed door elkaar, en garneer het geheel met stukjes koriander blad.

Eet smakelijk.
   Copyright Cookkai 2003 | Disclaimer